-
-
-
Blisterlidens Lantbruk
Blisterlidens Lantbruk bidrar med kakor, mandelkubb, matbröd, mjukt och hårt bröd. Gertrud Forsell, som är ansvarig, lagar även kroppkakor och…
-
Burträsk Deli
Sture Andersson, Burträsk Deli, för vidare traditionen att röka kött och fläsk i Grantjärn. Morfar Albin Johansson rökte och konserverade byns kött och fläsk under första halvan 1900 talet. Den rökbastu som han byggde i mitten på 40-talet användes inte så många år då han dog 1952. Bastun stod och förföll med endast ett spåntak fram till 2008, då Sture renoverade röken och påbörjade sin rökarbana.
-
Nybo Bigård
Nybo Bigård producerar kallslungad honung och honungssenap. De har bikupor runt om i Burträskregionen, ofta i skogen. Tillgången är begränsad och smak och konsistens varierar beroende på tiden under året och växtligheten kring bina.
-
Järvtjärns Utegrisar
Järvtjärns Utegrisar är ett familjeföretag som föder upp glada grisar i en fantastisk miljö. De levererar leverpastej, korv och kött från sina utegrisar.